NIGIRI 2SZT.
jap. „ściskanie” Nigiri to sushi składające się z kulki ryżu, która nakryta jest plastrem ryby, omletu, jarzyny lub skorupiaka.
TAMAGO
20
SHIITAKE
20
INARI
21
CHILI MANGO
20
SAKE
23
SAKE TERIYAKI
26
IBODAI
23
SPICY SALMON
24
GRAVADLAX
24
MAGURO
26
UNAGI
28
EBI
36
EBI-TEN
34
HAMACHI
28
HOSOMAKI 6SZT.
jap. chuda, zawijana rolka Cienkie rolki wypełnione ryżem i jednym składnikiem, od którego pochodzi nazwa danego sushi.
KAPPA
19
KANPYO
19
AVOCADO
19
OSHINKO
19
MANGO
19
SHIITAKE
19
SAKE
23
SPICY SALMON
24
GRAVADLAX
24
TEKKA
24
SPICY TUNA
24
FUTOMAKI 6SZT.
jap. gruby Grube rolki wypełnione ryżem i minimum czterema składnikami. Jeden z najbardziej rozpowszechnionych typów sushi.
CLASSIC
32
YELLOW SAKE
32
VEGETARIAN FUTO
32
GRAVADLAX
36
SPICY TUNA
36
SPICY SALMON PREMIUM
41
EBI-TEN
41
IKA FURAI
41
IBODAI
38
YAKI SAKE
39
TARUTARU
42
TUNA TATAKI
42
HAMACHI TERIYAKI
42
URAMAKI 4/8szt.
jap. zwijane odwrotnie
Jest to sushi zawijane ryżem na zewnątrz.
CALIFORNIA 8 szt.
32
PHILADELPHIA 8 szt.
32
GRAVADLAX 8 szt.
34
UNAGI 8 szt.
44
SAKE TERIYAKI 4szt.
33
SAKE TERIYAKI PREMIUM 4 szt.
37
RAINBOW 4 szt.
31
EBI-TEN 4 szt.
33
SALMON TATAKI 4 szt.
31
TUNA TATAKI 4 szt.
35
HAMACHI ROLL
52
CATERPILLAR 4 szt.
65
DRAGON 4 szt.
50
FUSION ROLLS
Tutaj znajdziesz rolki sushi, które specjalnie dla Was, przygotowali nasi sushimasterzy. Często są to połączenia nietypowe i gwarantujemy, że nie znajdziecie ich nigdzie indziej.
PISTACHIO EBI (6 SZT.)
49
CRANBERRY SALMON (8 SZT.)
/ salmon, cranberry, philadelphia cheese, cucumber, tamago, avocado, roasted cashew nuts
45
GOLD SAKE (8 szt.)
43
SWEET KIWI (8 szt.)
45
TAMAGO MAKI (8 szt.)
49
SOFTSHELL (10 szt.)
56
CRAZY SALMON (10 szt.)
60
MONSTER SHRIMP (10 szt.)
70
FRIED EEL (6 szt.)
41
SASHIMI
Sashimi to danie przygotowane ze świeżych i najwyższej jakości, surowych ryb, owoców morza. Ryby krojone są w specjalny sposób, w zależności od rodzaju i konsystencji mięsa. Sashimi podawane jest bez ryżu.
SASHIMI MINI SET (12 szt.)
61
SASHIMI SAKE (12 szt.)
76
CHEF'S CHOICE (9 szt.)
66
SASHIMI SPECIAL (27 szt.)
111
BOWL
Sushi bowl to sposób podania sushi, w którym nie kręci się rolek. Wszystkie tradycyjne składniki serwowane są na półmisku.
BOWL SUSHI
wasabi.
67
PROPONOWANE KOMPOZYCJE
Znajdziecie tutaj zestawy skomponowane przez naszych sushi masterów. Idealnie dobrane smaki i różnorodne formy sushi zapewniają wspaniałe smakowe doznania. Cena kompozycji uwzględnia rabat.
KIOTO (12 SZT.)
Futomaki: Boczniak tempura (6 szt.) 32 ZŁ
69
SAKURA (22 SZT.)
Hosomaki: Kanpyo (6 szt.) 19 ZŁ
Futomaki: Ibodai tempura (6 szt.) 39 ZŁ
Uramaki: Philadelphia Negi yasi (8 szt.) 34 ZŁ
95
NOBU (22 SZT.)
Nigiri: Tamago (2 szt.) 20 ZŁ
Hosomaki: Shiitake (6 szt.) 19 ZŁ
Futomaki: Classic (6 szt.) 32 ZŁ
Futomaki: Gravadlax (6 szt.) 36 ZŁ
107
MIZU (24 SZT.)
Nigiri: Sake (2 szt.) 23
Hosomaki: Kappa (3 szt.), Oshinko (3 szt.) 19
Uramaki: Califronia Surimi (8 szt.) 32
Futomaki: Yellow Sake (6 szt.) 32
118
HANAMI (26 SZT.)
Nigiri: Spicy Salmon (2 szt.) 24
Nigiri: Inari (2 szt.) 21
Hosomaki: Tekka (6 szt.) 24
Uramaki: Sake Philadelphia (8 szt.) 32
Futomaki: Tarutaru (6 szt.) 42
130
MIYAGI (34 SZT.)
Nigiri: Maguro (2 szt.) 26
Nigiri: Gravadlax (2 szt.) 24
Nigiri: Tamago (2 szt.) 20
Hosomaki: Kappa (6 szt.) 19
Hosomaki: Oshinko (6 szt.) 19
Uramaki: Ebi-Ten (8 szt.) 47
Futomaki: Spicy Tuna (6 szt.) 36
179
AKITA (40 SZT.)
Nigiri: Sake Teriyaki (2 szt.) 25
Hosomaki: Avocado (6 szt.) 19
Hosomaki: Sake (6 szt.) 23
Uramaki: California Sake (8 szt.) 32
Futomaki: Fried eel (6 szt.) 41
Futomaki: Softshell (10 szt.) 56
206
TOKYO (46 SZT.)
Nigiri Hamachi (3 szt.) 42
Hosomaki: Sake (6 szt.) 23
Hosomaki: Kanpyo (6 szt.) 19
Uramaki: Gravadlax (8 szt.) 34
Uramaki: Sake Teriyaki (8 szt.) 47
Futomaki: Ebi-Ten (6 szt.) 41
Futomaki: Ika Furai (6 szt.) 41
217
EDO (55 SZT.)
Nigiri: Maguro (3 szt.) 39
Nigiri: Gravadlax (3 szt.) 36
Nigiri Hamachi (3 szt.) 42
Hosomaki: Spicy Tuna (6 szt.) 24
Uramaki: Rainbow (8 szt.) 44
Uramaki: Unagi (8 szt.) 44
Uramaki: California Surimi (8 szt.) 32
Futomaki: Spicy Salmon (6 szt.) 41
Futomaki: Tarutaru (6 szt.) 42
299
JAPAN SUN (60 SZT.)
Nigiri: Unagi (4 szt.) 56
Nigiri: Sake (4 szt.) 46
Nigiri Hamachi (4 szt.) 56
Uramaki: Salmon Tataki (8 szt.) 44
Uramaki: Ebi-Ten (8 szt.) 47
Uramaki: Tuna Tataki (8 szt.) 52
Uramaki: Caterpillar (8 szt.) 65
Futomaki: Softshell (10 szt.) 56
399
SOSY / SAUCES
COBE – 5 ZŁ
SWEET CHILLI – 5 ZŁ
STARTERY
STARTERS
KREWETKI W TEMPURZE (6 SZT.)
shrimp tempura, cobe souce
49
KALMARY W PANKO (6 SZT.)
squid in panko, sriracha mayo souce
35
TATAR Z ŁOSOSIA
spicy salmon tatar, toast, avocado
46
GYOZA (6 SZT.)
33
BUŁECZKI BAO Z KURCZAKIEM (2 SZT.)
ogórek, kiełki
panko chicken, sweet chili sauce, lettuce, red bell pepper,
cucumber, sprouts
35
BUŁECZKI BAO Z KREWETKAMI (2 SZT.)
awokado, tobiko
shrimp tempura, cobe sauce, lettuce, cucumber, mango,
avocado, tobiko
38
SAŁATKI
SALADS
SAŁATKA WAKAME
19
SAŁATKA Z KURCZAKIEM W PANKO
39
SAŁATKA Z GRILLOWANYMI KREWETKAMI
56
ZUPY
SOUPS
TOM YAM KUNG
36
TANTAN RAMEN
43
SHOYU RAMEN
43
CURRY RAMEN
43
MISO RAMEN (VEGE)
40
DANIA GŁÓWNE
MAIN COURSES
ZIELONE CURRY Z KREWETKAMI
61
STEK Z ŁOSOSIA
ryż jaśminowy / grilled salmon, safron sauce, green beans, jaśmin rice
59
GRILLOWANY KURCZAK
fried cabbage, coriander, jaśmin rice
49
PAD THAI
WITH SHRIMPS
Z KURCZAKIEM 47
WITH CHICKEN
Z TOFU 47
WITH TOFU
SHABU SHABU
Japońskie danie, którego nazwa wywodzi się od charakterystycznych dźwięków mieszania składników w hot pocie, czyli stale podgrzewanym garnku umieszczonym na środku stołu. Shabu shabu może mieć za każdym razem inny smak w zależności od kolejności i rodzaju dodawanych składników.
ZESTAWY / SETS
SAPPORO
marchew, kimchi DIY, kiełki fasoli mung, dymka
pork, turkey, duck, chinese cabbage, oyster bmushrooms,
shimeji, carrot, kimchi DIY, mung bean sprouts, spring onion
147
OSAKA
cykoria, boczniaki, shimeji, marchew, kimchi DIY, kiełki fasoli
mung, dymka
butterfish, salmon, pork, turkey, chinese cabbage, chicory,
oyster mushrooms, shimeji, carrot,kimchi DIY, mung bean
sprouts, spring onion
188
DODATKI / EXTRAS
MIĘSO / MEAT
WIEPRZOWINA / PORK
cooking time approx 50 sec.
19
KACZKA / DUCK
cooking time approx 60-70 sec
21
INDYK / TURKEY
cooking time approx 50-60 sec.
19
OWOCE MORZA / SEAFOOD
KREWETKI / SHRIMPS (4 SZT.)
cooking time approx 60-70 sec.
28
ŁOSOŚ / SALMON
cooking time approx 30-40 sec.
23
RYBA MAŚLANA / BUTTERFISH
cooking time approx 30-40 sec.
21
KALMAR / SQUID (8 SZT.)
cooking time approx 40-50 sec.
20
DODATKI / EXTRAS
INNE / OTHER EXTRAS
TOFU
cooking time approx 10-20 sec.
17
MAKARONY / NOODLES
RYŻ / RICE
MAKARON CHOW MEIN / CHOW MEIN NOODLES
18
MAKARON SOBA / SOBA NOODLES
18
MAKARON RYŻOWY / RICE NOODLES
18
RYŻ / RICE
14
WARZYWA / VEGETABLES
PAK CHOI
cooking time approx 40 sec.
18
KAPUSTA PEKIŃSKA / CHINESE CABBAGE
cooking time approx 30 sec.
16
CYKORIA / CHICORY
cooking time approx 40 sec.
17
MARCHEW / CARROTS
cooking time approx sec.
16
SHIMEJI / MUSHROOMS
cooking time approx sec.
15
BOCZNIAKI / OYSTER MUSHROOMS
cooking time approx sec.
15
KIMCHI DIY
spicy sauerkraut
17
KIEŁKI FASOLI MUNG / MUNG BEAN SPROUTS
16
SOSY / SAUCES
SOS JAPAN / JAPAN SAUCE
16
SOS PONZU / PONZU SAUCE
14
SOS SEZAMOWY / SESAME SAUCE
14
DESERY
DESSERTS
SMAŻONE LODY
23
CREME BRULEE
22
BROWNIE
22
Japan Sun Sushi & Grill, ul. Kościelna 4 (I piętro), 44-200 Rybnik
Nd-Czw: 12:00- 22:00
Pt-Sob: 12:00 – 23:00
Telefon kontaktowy:
+48 570-793-850
Dowóz do 2km – 10zł
powyżej 2km – 2zł za każdy dodatkowy kilometr.
Dla zamówień powyżej 150 zł, dostawa na terenie Rybnika gratis.