NIGIRI 2SZT.
jap. „ściskanie” Nigiri to sushi składające się z kulki ryżu, która nakryta jest plastrem ryby, omletu, jarzyny lub skorupiaka.
TAMAGO
19
SHIITAKE
19
INARI
20
CHILI MANGO
19
SAKE
22
SAKE TERIYAKI
25
IBODAI
22
SPICY SALMON
23
GRAVADLAX
23
MAGURO
25
UNAGI
27
EBI
35
EBI-TEN
33
HAMACHI
27
HOSOMAKI 6SZT.
jap. chuda, zawijana rolka Cienkie rolki wypełnione ryżem i jednym składnikiem, od którego pochodzi nazwa danego sushi.
KAPPA
18
KANPYO
18
AVOCADO
18
OSHINKO
18
MANGO
18
SHIITAKE
18
SAKE
22
SPICY SALMON
23
GRAVADLAX
23
TEKKA
23
SPICY TUNA
23
FUTOMAKI 6SZT.
jap. gruby Grube rolki wypełnione ryżem i minimum czterema składnikami. Jeden z najbardziej rozpowszechnionych typów sushi.
CLASSIC
31
YELLOW SAKE
31
VEGETARIAN FUTO
31
GRAVADLAX
35
SPICY TUNA
35
SPICY SALMON PREMIUM
40
EBI-TEN
40
IKA FURAI
40
IBODAI
37
YAKI SAKE
38
TARUTARU
41
TUNA TATAKI
41
HAMACHI TERIYAKI
41
URAMAKI 4/8szt.
jap. zwijane odwrotnie
Jest to sushi zawijane ryżem na zewnątrz.
CALIFORNIA 8 szt.
31
PHILADELPHIA 8 szt.
31
GRAVADLAX 8 szt.
33
UNAGI 8 szt.
43
SAKE TERIYAKI 4szt.
32
SAKE TERIYAKI PREMIUM 4 szt.
36
RAINBOW 4 szt.
30
EBI-TEN 4 szt.
32
SALMON TATAKI 4 szt.
30
TUNA TATAKI 4 szt.
34
HAMACHI ROLL
51
CATERPILLAR 4 szt.
64
DRAGON 4 szt.
49
FUSION ROLLS
Tutaj znajdziesz rolki sushi, które specjalnie dla Was, przygotowali nasi sushimasterzy. Często są to połączenia nietypowe i gwarantujemy, że nie znajdziecie ich nigdzie indziej.
GOLD SAKE (8 szt.)
42
SWEET KIWI (8 szt.)
44
TAMAGO MAKI (8 szt.)
48
SOFTSHELL (10 szt.)
55
CRAZY SALMON (10 szt.)
59
MONSTER SHRIMP (10 szt.)
69
FRIED EEL (6 szt.)
40
SASHIMI
Sashimi to danie przygotowane ze świeżych i najwyższej jakości, surowych ryb, owoców morza. Ryby krojone są w specjalny sposób, w zależności od rodzaju i konsystencji mięsa. Sashimi podawane jest bez ryżu.
SASHIMI MINI SET (12 szt.)
58
SASHIMI SAKE (12 szt.)
73
SASHIMI TATAKI (12 szt.)
73
CHEF'S CHOICE (9 szt.)
63
SASHIMI SPECIAL (27 szt.)
106
BOWL
Sushi bowl to sposób podania sushi, w którym nie kręci się rolek. Wszystkie tradycyjne składniki serwowane są na półmisku.
BOWL SUSHI
wasabi.
57
PROPONOWANE KOMPOZYCJE
Znajdziecie tutaj zestawy skomponowane przez naszych sushi masterów. Idealnie dobrane smaki i różnorodne formy sushi zapewniają wspaniałe smakowe doznania. Cena kompozycji uwzględnia rabat.
KIOTO (12 SZT.)
Futomaki: Boczniak tempura (6 szt.) 29 ZŁ
65
SAKURA (22 SZT.)
Hosomaki: Kanpyo (6 szt.) 18 ZŁ
Futomaki: Ibodai tempura (6 szt.) 39 ZŁ
Uramaki: Philadelphia Negi yasi (8 szt.) 33 ZŁ
91
NOBU (22 SZT.)
Nigiri: Tamago (2 szt.) 19 ZŁ
Hosomaki: Shiitake (6 szt.) 18 ZŁ
Futomaki: Classic (6 szt.) 31 ZŁ
Futomaki: Gravadlax (6 szt.) 35 ZŁ
103
MIZU (24 SZT.)
Nigiri: Sake (2 szt.) 22 ZŁ
Hosomaki: Kappa (3 szt.), Oshinko (3 szt.) 18 ZŁ
Uramaki: Califronia Surimi (8 szt.) 31 ZŁ
113
HANAMI (26 SZT.)
Nigiri: Spicy Salmon (2 szt.) 23 ZŁ
Nigiri: Inari (2 szt.) 20 ZŁ
Hosomaki: Tekka (6 szt.) 23 ZŁ
Uramaki: Sake Philadelphia (8 szt.) 31 ZŁ
Futomaki: Tarutaru (6 szt.) 41 ZŁ
130
MIYAGI (34 SZT.)
Nigiri: Maguro (2 szt.) 25 ZŁ
Nigiri: Gravadlax (2 szt.) 23 ZŁ
Nigiri: Tamago (2 szt.) 19 ZŁ
Hosomaki: Kappa (6 szt.) 18 ZŁ
Hosomaki: Oshinko (6 szt.) 18 ZŁ
Uramaki: Ebi-Ten (8 szt.) 46 ZŁ
Futomaki: Spicy Tuna (6 szt.) 35 ZŁ
177
AKITA (40 SZT.)
Nigiri: Sake Teriyaki (2 szt.) 25 ZŁ
Hosomaki: Avocado (6 szt.) 18 ZŁ
Hosomaki: Sake (6 szt.) 22 ZŁ
Uramaki: California Sake (8 szt.) 31 ZŁ
Futomaki: Fried eel (6 szt.) 40 ZŁ
Futomaki: Softshell (10 szt.) 55 ZŁ
200
TOKYO (46 SZT.)
Nigiri Hamachi (3 szt.) 39,50 ZŁ
Hosomaki: Sake (6 szt.) 24 ZŁ
Hosomaki: Kanpyo (6 szt.) 18 ZŁ
Uramaki: Gravadlax (8 szt.) 33 ZŁ
Uramaki: Sake Teriyaki (8 szt.) 46 ZŁ
Futomaki: Ebi-Ten (6 szt.) 40 ZŁ
Futomaki: Ika Furai (6 szt.) 40 ZŁ
213
EDO (55 SZT.)
Nigiri: Maguro (3 szt.) 36,50 ZŁ
Nigiri: Gravadlax (3 szt.) 33,50 ZŁ
Nigiri Hamachi (3 szt.) 39,50 ZŁ
Hosomaki: Spicy Tuna (6 szt.) 23 ZŁ
Uramaki: Rainbow (8 szt.) 43 ZŁ
Uramaki: Unagi (8 szt.) 43 ZŁ
Uramaki: California Surimi (8 szt.) 31 ZŁ
Futomaki: Spicy Salmon (6 szt.) 40 ZŁ
Futomaki: Tarutaru (6 szt.) 41 ZŁ
298
JAPAN SUN (60 SZT.)
Nigiri: Unagi (4 szt.) 52 ZŁ
Nigiri: Sake (4 szt.) 42 ZŁ
Nigiri Hamachi (4 szt.) 52 ZŁ
Uramaki: Salmon Tataki (8 szt.) 43 ZŁ
Uramaki: Ebi-Ten (8 szt.) 46 ZŁ
Uramaki: Tuna Tataki (8 szt.) 51 ZŁ
Uramaki: Caterpillar (8 szt.) 63 ZŁ
Futomaki: Softshell (10 szt.) 55 ZŁ
398
SOSY / SAUCES
COBE – 5 ZŁ
SWEET CHILLI – 5 ZŁ
STARTERY
STARTERS
KREWETKI W TEMPURZE (6 SZT.)
shrimp tempura, cobe souce
49
KALMARY W PANKO (6 SZT.)
squid in panko, sriracha mayo souce
33
TATAR Z ŁOSOSIA
spicy salmon tatar, toast, avocado
44
GYOZA (6 SZT.)
31
BUŁECZKI BAO Z KURCZAKIEM (2 SZT.)
ogórek, kiełki
panko chicken, sweet chili sauce, lettuce, red bell pepper,
cucumber, sprouts
33
BUŁECZKI BAO Z KREWETKAMI (2 SZT.)
awokado, tobiko
shrimp tempura, cobe sauce, lettuce, cucumber, mango,
avocado, tobiko
35
SAŁATKI
SALADS
SAŁATKA WAKAME
19
SAŁATKA Z KURCZAKIEM W PANKO
38
SAŁATKA Z GRILLOWANYMI KREWETKAMI
52
ZUPY
SOUPS
TOM YAM KUNG
36
TANTAN RAMEN
42
SHOYU RAMEN
42
CURRY RAMEN
42
MISO RAMEN (VEGE)
39
DANIA GŁÓWNE
MAIN COURSES
ZIELONE CURRY Z KREWETKAMI
59
STEK Z ŁOSOSIA
ryż jaśminowy / grilled salmon, safron sauce, green beans, jaśmin rice
56
GRILLOWANY KURCZAK
fried cabbage, coriander, jaśmin rice
49
PAD THAI
WITH SHRIMPS
Z KURCZAKIEM 46
WITH CHICKEN
Z TOFU 46
WITH TOFU
SHABU SHABU
Japońskie danie, którego nazwa wywodzi się od charakterystycznych dźwięków mieszania składników w hot pocie, czyli stale podgrzewanym garnku umieszczonym na środku stołu. Shabu shabu może mieć za każdym razem inny smak w zależności od kolejności i rodzaju dodawanych składników.
ZESTAWY / SETS
SAPPORO
marchew, kimchi DIY, kiełki fasoli mung, dymka
pork, turkey, duck, chinese cabbage, oyster bmushrooms,
shimeji, carrot, kimchi DIY, mung bean sprouts, spring onion
137
OSAKA
cykoria, boczniaki, shimeji, marchew, kimchi DIY, kiełki fasoli
mung, dymka
butterfish, salmon, pork, turkey, chinese cabbage, chicory,
oyster mushrooms, shimeji, carrot,kimchi DIY, mung bean
sprouts, spring onion
178
DODATKI / EXTRAS
MIĘSO / MEAT
WIEPRZOWINA / PORK
cooking time approx 50 sec.
18
KACZKA / DUCK
cooking time approx 60-70 sec
20
INDYK / TURKEY
cooking time approx 50-60 sec.
18
OWOCE MORZA / SEAFOOD
KREWETKI / SHRIMPS (4 SZT.)
cooking time approx 60-70 sec.
27
ŁOSOŚ / SALMON
cooking time approx 30-40 sec.
22
RYBA MAŚLANA / BUTTERFISH
cooking time approx 30-40 sec.
20
MAŁŻE MUSSEL (8 SZT.)
cooking time approx 20-30 sec.
23
KALMAR / SQUID (8 SZT.)
cooking time approx 40-50 sec.
19
DODATKI / EXTRAS
INNE / OTHER EXTRAS
TOFU
cooking time approx 10-20 sec.
16
MAKARONY / NOODLES
RYŻ / RICE
MAKARON CHOW MEIN / CHOW MEIN NOODLES
17
MAKARON SOBA / SOBA NOODLES
17
MAKARON RYŻOWY / RICE NOODLES
17
RYŻ / RICE
14
WARZYWA / VEGETABLES
PAK CHOI
cooking time approx 40 sec.
17
KAPUSTA PEKIŃSKA / CHINESE CABBAGE
cooking time approx 30 sec.
15
CYKORIA / CHICORY
cooking time approx 40 sec.
16
MARCHEW / CARROTS
cooking time approx sec.
15
SHIMEJI / MUSHROOMS
cooking time approx sec.
14
BOCZNIAKI / OYSTER MUSHROOMS
cooking time approx sec.
14
KIMCHI DIY
spicy sauerkraut
16
KIEŁKI FASOLI MUNG / MUNG BEAN SPROUTS
15
SOSY / SAUCES
SOS JAPAN / JAPAN SAUCE
16
SOS PONZU / PONZU SAUCE
14
SOS SEZAMOWY / SESAME SAUCE
14
DESERY
DESSERTS
SMAŻONE LODY
23
CREME BRULEE
22
BROWNIE
22
Japan Sun Sushi & Grill, ul. Kościelna 4 (I piętro), 44-200 Rybnik
Nd-Czw: 12:00- 22:00
Pt-Sob: 12:00 – 23:00
Telefon kontaktowy:
+48 570-793-850
Dowóz do 2km – 10zł
powyżej 2km – 2zł za każdy dodatkowy kilometr.
Dla zamówień powyżej 150 zł, dostawa na terenie Rybnika gratis.