NIGIRI 2SZT.
jap. „ściskanie” Nigiri to sushi składające się z kulki ryżu, która nakryta jest plastrem ryby, omletu, jarzyny lub skorupiaka.
TAMAGO
21
SHIITAKE
21
INARI
22
CHILI MANGO
21
SAKE
24
SAKE TERIYAKI
27
IBODAI
24
SPICY SALMON
25
GRAVADLAX
25
MAGURO
27
UNAGI
29
EBI
37
EBI-TEN
35
HAMACHI
29
HOSOMAKI 6SZT.
jap. chuda, zawijana rolka Cienkie rolki wypełnione ryżem i jednym składnikiem, od którego pochodzi nazwa danego sushi.
KAPPA
20
KANPYO
20
AVOCADO
20
OSHINKO
20
MANGO
20
SHIITAKE
20
SAKE
24
SPICY SALMON
25
GRAVADLAX
25
TEKKA
25
SPICY TUNA
25
FUTOMAKI 6SZT.
jap. gruby Grube rolki wypełnione ryżem i minimum czterema składnikami. Jeden z najbardziej rozpowszechnionych typów sushi.
CLASSIC
33
YELLOW SAKE
33
VEGETARIAN FUTO
33
GRAVADLAX
37
SPICY TUNA
37
SPICY SALMON PREMIUM
42
EBI-TEN
42
IKA FURAI
42
IBODAI
39
YAKI SAKE
40
TARUTARU
43
TUNA TATAKI
43
HAMACHI TERIYAKI
43
URAMAKI 4/8szt.
jap. zwijane odwrotnie
Jest to sushi zawijane ryżem na zewnątrz.
CALIFORNIA 8 szt.
33
PHILADELPHIA 8 szt.
33
GRAVADLAX 8 szt.
35
UNAGI 8 szt.
45
SAKE TERIYAKI 4szt./8szt.
34/48
SAKE TERIYAKI PREMIUM 4 szt./8szt.
38/58
RAINBOW 4szt./8szt.
32/45
EBI-TEN 4szt./8szt.
34/48
SALMON TATAKI 4szt./8szt.
32/45
TUNA TATAKI 4szt./8szt.
36/53
HAMACHI ROLL
53
CATERPILLAR 4 szt.
66
DRAGON 4szt./8szt.
51/84
FUSION ROLLS
Tutaj znajdziesz rolki sushi, które specjalnie dla Was, przygotowali nasi sushimasterzy. Często są to połączenia nietypowe i gwarantujemy, że nie znajdziecie ich nigdzie indziej.
PISTACHIO EBI (6 SZT.)
50
CRANBERRY SALMON (8 SZT.)
/ salmon, cranberry, philadelphia cheese, cucumber, tamago, avocado, roasted cashew nuts
46
GOLD SAKE (8 szt.)
44
SWEET KIWI (8 szt.)
46
TAMAGO MAKI (8 szt.)
50
SOFTSHELL (10 szt.)
57
CRAZY SALMON (10 szt.)
61
MONSTER SHRIMP (10 szt.)
71
FRIED EEL (6 szt.)
42
SASHIMI
Sashimi to danie przygotowane ze świeżych i najwyższej jakości, surowych ryb, owoców morza. Ryby krojone są w specjalny sposób, w zależności od rodzaju i konsystencji mięsa. Sashimi podawane jest bez ryżu.
SASHIMI MINI SET (12szt.)
62
SASHIMI SAKE (12 szt.)
77
SASHIMI SPECIAL (27szt.)
112
BOWL
Sushi bowl to sposób podania sushi, w którym nie kręci się rolek. Wszystkie tradycyjne składniki serwowane są na półmisku.
BOWL SUSHI
wasabi.
70
PROPONOWANE KOMPOZYCJE
Znajdziecie tutaj zestawy skomponowane przez naszych sushi masterów. Idealnie dobrane smaki i różnorodne formy sushi zapewniają wspaniałe smakowe doznania. Cena kompozycji uwzględnia rabat.
SAKE NIGIRI (5 SZT.)
Gravadlax
Spicy salmon
Cranberry sake
Salmon tataki
59
SPECIAL NIGIRI SET (5 SZT.)
Maguro
Ibodai
Unagi
Sake teriyaki
69
SAKURA (22 SZT.)
Hosomaki: Kanpyo (6 szt.) 19
Futomaki: Ibodai tempura (6 szt.) 39
Uramaki: Philadelphia Negi yasi (8 szt.) 34
98
MIZU (24 SZT.)
Nigiri: Sake (2 szt.) 23
Hosomaki: Kappa (3 szt.), Oshinko (3 szt.) 19
Uramaki: Califronia Surimi (8 szt.) 32
Futomaki: Yellow Sake (6 szt.) 32
121
HANAMI (26 SZT.)
Nigiri: Spicy Salmon (2 szt.) 24
Nigiri: Inari (2 szt.) 21
Hosomaki: Tekka (6 szt.) 24
Uramaki: Sake Philadelphia (8 szt.) 32
Futomaki: Tarutaru (6 szt.) 42
133
MIYAGI (34 SZT.)
Nigiri: Maguro (2 szt.) 26
Nigiri: Gravadlax (2 szt.) 24
Nigiri: Tamago (2 szt.) 20
Hosomaki: Kappa (6 szt.) 19
Hosomaki: Oshinko (6 szt.) 19
Uramaki: Ebi-Ten (8 szt.) 47
Futomaki: Spicy Tuna (6 szt.) 36
182
Menu
Hosomaki: Gravadlax (6 szt.) 25
Uramaki: Cranberry salmon (8 szt.) 46
Uramaki: Ebi-ten (8 szt.)48
Futomaki: Yaki sake (6 szt.) 40
Futomaki: Taru-taru (6 szt.) 43
187
AKITA (40 SZT.)
Nigiri: Sake Teriyaki (2 szt.) 25
Hosomaki: Avocado (6 szt.) 19
Hosomaki: Sake (6 szt.) 23
Uramaki: California Sake (8 szt.) 32
Futomaki: Fried eel (6 szt.) 41
Futomaki: Softshell (10 szt.) 56
211
TOKYO (46 SZT.)
Nigiri Hamachi (3 szt.) 42
Hosomaki: Sake (6 szt.) 23
Hosomaki: Kanpyo (6 szt.) 19
Uramaki: Gravadlax (8 szt.) 34
Uramaki: Sake Teriyaki (8 szt.) 47
Futomaki: Ebi-Ten (6 szt.) 41
Futomaki: Ika Furai (6 szt.) 41
222
EDO (55 SZT.)
Nigiri: Maguro (3 szt.) 39
Nigiri: Gravadlax (3 szt.) 36
Nigiri Hamachi (3 szt.) 42
Hosomaki: Spicy Tuna (6 szt.) 24
Uramaki: Rainbow (8 szt.) 44
Uramaki: Unagi (8 szt.) 44
Uramaki: California Surimi (8 szt.) 32
Futomaki: Spicy Salmon (6 szt.) 41
Futomaki: Tarutaru (6 szt.) 42
304
JAPAN SUN (60 SZT.)
Nigiri: Unagi (4 szt.) 56
Nigiri: Sake (4 szt.) 46
Nigiri Hamachi (4 szt.) 56
Uramaki: Salmon Tataki (8 szt.) 44
Uramaki: Ebi-Ten (8 szt.) 47
Uramaki: Tuna Tataki (8 szt.) 52
Uramaki: Caterpillar (8 szt.) 65
Futomaki: Softshell (10 szt.) 56
404
SOSY / SAUCES
COBE – 5 ZŁ
SWEET CHILLI – 5 ZŁ
STARTERY
STARTERS
KREWETKI W TEMPURZE (6 SZT.)
shrimp tempura, cobe souce
50
KALMARY W PANKO (6 SZT.)
squid in panko, sriracha mayo souce
36
TATAR Z ŁOSOSIA
spicy salmon tatar, toast, avocado
47
GYOZA (6 SZT.)
34
BUŁECZKI BAO Z KURCZAKIEM (2 SZT.)
ogórek, kiełki
panko chicken, sweet chili sauce, lettuce, red bell pepper,
cucumber, sprouts
36
BUŁECZKI BAO Z KREWETKAMI (2 SZT.)
awokado, tobiko
shrimp tempura, cobe sauce, lettuce, cucumber, mango,
avocado, tobiko
39
SAŁATKI
SALADS
SAŁATKA WAKAME
20
SAŁATKA Z KURCZAKIEM W PANKO
40
SAŁATKA Z GRILLOWANYMI KREWETKAMI
57
ZUPY
SOUPS
TOM YAM KUNG
37
TANTAN RAMEN
44
SHOYU RAMEN
44
CURRY RAMEN
44
MISO RAMEN (VEGE)
41
DANIA GŁÓWNE
MAIN COURSES
ZIELONE CURRY Z KREWETKAMI
62
STEK Z ŁOSOSIA
ryż jaśminowy / grilled salmon, safron sauce, green beans, jaśmin rice
60
GRILLOWANY KURCZAK
fried cabbage, coriander, jaśmin rice
50
PAD THAI
Menu
WITH SHRIMPS
Z KURCZAKIEM 48
WITH CHICKEN
Z TOFU 48
WITH TOFU
Sushi Burgery
Sushi burger
SHRIMP BURGER
46
SALMON BURGER
46
TEMARI SUSHI
59
SPICY TUNA BURGER
tuńczyk, mango, tykwa, sriracha, dymka, awokado
46
VEGE BURGER
44
SHABU SHABU
Japońskie danie, którego nazwa wywodzi się od charakterystycznych dźwięków mieszania składników w hot pocie, czyli stale podgrzewanym garnku umieszczonym na środku stołu. Shabu shabu może mieć za każdym razem inny smak w zależności od kolejności i rodzaju dodawanych składników.
ZESTAWY / SETS
SAPPORO
marchew, kimchi DIY, kiełki fasoli mung, dymka
pork, turkey, duck, chinese cabbage, oyster bmushrooms,
shimeji, carrot, kimchi DIY, mung bean sprouts, spring onion
148
OSAKA
cykoria, boczniaki, shimeji, marchew, kimchi DIY, kiełki fasoli
mung, dymka
butterfish, salmon, pork, turkey, chinese cabbage, chicory,
oyster mushrooms, shimeji, carrot,kimchi DIY, mung bean
sprouts, spring onion
189
DODATKI / EXTRAS
MIĘSO / MEAT
WIEPRZOWINA / PORK
cooking time approx 50 sec.
20
KACZKA / DUCK
cooking time approx 60-70 sec
22
INDYK / TURKEY
cooking time approx 50-60 sec.
20
OWOCE MORZA / SEAFOOD
KREWETKI / SHRIMPS (4 SZT.)
cooking time approx 60-70 sec.
29
ŁOSOŚ / SALMON
cooking time approx 30-40 sec.
24
RYBA MAŚLANA / BUTTERFISH
cooking time approx 30-40 sec.
22
KALMAR / SQUID (8 SZT.)
cooking time approx 40-50 sec.
21
DODATKI / EXTRAS
INNE / OTHER EXTRAS
TOFU
cooking time approx 10-20 sec.
18
MAKARONY / NOODLES
RYŻ / RICE
MAKARON CHOW MEIN / CHOW MEIN NOODLES
19
MAKARON SOBA / SOBA NOODLES
19
MAKARON RYŻOWY / RICE NOODLES
19
RYŻ / RICE
16
WARZYWA / VEGETABLES
PAK CHOI
cooking time approx 40 sec.
19
KAPUSTA PEKIŃSKA / CHINESE CABBAGE
cooking time approx 30 sec.
17
CYKORIA / CHICORY
cooking time approx 40 sec.
18
MARCHEW / CARROTS
cooking time approx sec.
17
SHIMEJI / MUSHROOMS
cooking time approx sec.
16
BOCZNIAKI / OYSTER MUSHROOMS
cooking time approx sec.
16
KIMCHI DIY
spicy sauerkraut
18
KIEŁKI FASOLI MUNG / MUNG BEAN SPROUTS
17
SOSY / SAUCES
SOS JAPAN / JAPAN SAUCE
17
SOS PONZU / PONZU SAUCE
15
SOS SEZAMOWY / SESAME SAUCE
15
DESERY
DESSERTS
SMAŻONE LODY
24
CREME BRULEE
23
BROWNIE
23
Japan Sun Sushi & Grill, ul. Kościelna 4 (I piętro), 44-200 Rybnik
Nd-Czw: 12:00- 22:00
Pt-Sob: 12:00 – 23:00
Telefon kontaktowy:
+48 570-793-850
Dowóz do 2km – 10zł
powyżej 2km – 2zł za każdy dodatkowy kilometr.
Dla zamówień powyżej 150 zł, dostawa na terenie Rybnika gratis.